Historisch of organisch ontstaan

 In Organisch Organiseren, zelfsturende teams

Als kinderen zo’n 3-4 jaar oud zijn beginnen ze de vraag te stellen waarom iets is zoals het is. Een bijzondere tijd voor kinderen waarin ze de wereld ontdekken en hun nieuwsgierigheid ontwikkelen, maar ook voor de ouders. Het is als ouder vaak nog wel te doen om op de eerste waarom vraag een goed antwoord te geven, maar wanneer het kind doorvraagt met een tweede “waarom dan” en wellicht zelfs een derde, ontstaat er wat innerlijke onrust en volgt niet zelden het antwoord “omdat het nu eenmaal zo is”.

In het bedrijfsleven is het niet veel anders als aan een medewerker wordt gevraagd waarom hij zijn werk op die manier uitvoert. Behalve dan dat het antwoord op de tweede of derde waarom vraag, vaak is “dat is historisch zo ontstaan”.

In dat antwoord zit helaas een vorm van disconnect met de werkzaamheden opgesloten. Als een medewerker niet weet waarom hij de werkzaamheden doet die hij doet, of waarom het georganiseerd is zoals het is, zal hij daar ook zeer weinig bij voelen en beleven. De gevolgen laten zich raden.

Maar wat nu als antwoord op de vraag zou zijn dat het logisch is dat hij of zij de werkzaamheden uitvoert zoals hij dat doet, of dat het vanzelfsprekend is dat het zo is georganiseerd. Dat de medewerker bij wijze van spreken zelf tot precies dezelfde manier van werken zou komen als hij het zelf zou uitvinden. Dan spreken we van organisch ontstaan. Dan is er beleving, is er passie, is men bezig met verbeteren van werk en ontstaan er betere resultaten.

Meer weten over de mogelijkheden, voordelen, maar ook de risico’s van organisch organiseren, schroom niet om contact met me op te nemen.

Recent Posts

Leave a Comment